Na začátku září jsem se se svým projektem Granvino odvážně pustila i do účasti na svém prvním gastronomickém festivalu.
Premiéru si Granvino zažilo na plzeňském festivalu regionálních podniků – Tuto jídlo – který se konal 3.-4. září 2022 na plzeňské náplavce. Zpočátku byla organizace i samotná účast opravdu „challenging“, neboť mi z důvodu nemoci (ano, opět ten covid) vypadla nasmlouvaná brigádnice. Kamarádky však zaskočily a celý festival jsme krásně zvládly!
Počasí nám přálo, návštěvníků přišla spousta, a to zejména v první den festivalu, a dle spokojených reakcí a množství vypitých skleniček snad naše vína uspokojila jejich chuťové pohárky. 🙂
Pomyslnou soutěž o nejoblínenější vínka určitě vyhrály bulinky, a to jak naše nové Prosecco (Opera, DOCG Asolo), německé frizzante Montecco, tak plná a krásně suchá španělská Cava/Corpinnat. Nezaostávala však ani bílá vína, zejména pak svěží německý Riesling, španělské Verdejo či Chardonnay.
Náš první ročník festivalu hodnotím rozhodně jako povedený a budu se moc těšit na příští rok! Tuto jídlo 2023, vidíme se! 🙂
Více o festivalu, fotoreport nebo třeba pozvánku na další ročník najdete na FB Tuto jídlo.